Direktlänk till inlägg 9 september 2011
Bakade några fantastiska kakor här om dagen som jag tänkte dela med mig av. Receptet kommer från Mia Öhrn´s bok "Fler kladdkakor"
Du behöver:
75 g smör
500 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 3/4 dl råsocker
Smält smöret och 200 gram av chokladen i mikron eller en kastrull på riktigt svag värme. Hacka resten av chokladen grovt och spara den till sist, den ska vändas ner i bitar.
Mät upp och blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa äggen fluffigt tillsammans med råsockret. Vänd ner den smälta choklad- och smörblandningen och vispa ner mjölblandningen. Vänd ner den grovt hackade chokladen.
Klicka ut smaten med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 7 minuter. Kakorna ska ha stelnat till men fortfarande vara lite kladdiga i mitten.
Låt svalan lite och njut sedan gärna tillsammans med ett stort glas mjölk.
(Nästa gång ska jag testa att byta ut en del av den hackade chokladen till vitchoklad.)
Ja, en liten snabbis hinner jag uppdatera er med. Det är en hel del att stå i just nu, framförallt med huset och flytten. Vi vill ju så gärna ha flyttat in i huset helt tills den lilla bestämmer sig för att komma ut. Det verkar som att badru...
Jag har tyvärr inte haft den bästa veckan denna vecka. Vill bara få ur mig lite känslor just nu. I måndags var det min 25 årsdag, en dag som borde vara härlig, rolig och positiv. Men tyvärr har min morfar, som varit sjuk i parkinsons...