malin-heléna - Barn, Hus och Träning

Alla inlägg under december 2011

Av malin - 12 december 2011 08:32

Jag har en fråga, eller mer undran över när man får ta in julgranen? 
Jag VILL ta in den nu, kläden och ha julmys. Det är ju granen som gör det där allra sista med julmyset. Då känner man att nu är det tamme skjutton jul! Och det är ju så med att granen är det finaste julpyntet av allt. Varför inte njuta av den lika länge som allt anna pynt som tomtar och ljuslycktor? 

Men tydligen ska detta göras så nära julafton som möjligt.

Jag antar att det är olika traditioner i alla familjer med detta med, som med allt annat innan och runt jul. 


När tar ni fram julgranen där hemma? 

Jag har ju lust att göra det i morgon, kanske jag ska göra det till min tradition att ta in granen på lucia. ;)


   


Julgranen 09. Ett misslyckat försök med en riktigt julgran. Vår käre Pesch såg när vi hällde i vatten i foten och sedan skulle han dit hela tiden och dricka upp det. En stor katt under ett träd betyder barr i hela pälsen och en julgran på golvet. :P 

ANNONS
Av malin - 8 december 2011 13:04

Jag är med och tävlar om det super snygga armbandet "Beverly Hills" på Lindas blogg.

Armbandet kommer från MissDee


Kika in hos Linda du med och var med och tävla! 


 

Bilden tagen från Linda.

ANNONS
Av malin - 8 december 2011 12:49

Jag känner mig lite smått stressad idag.

Jag tog lite sovmorgon i morses, kände att jag behövde det, min kropp ömmar och mitt huvud är inte med som det borde. Det gjorde gott vill jag lova, men nu är jag som sagt lite smått stressad.. 


Hela förmiddagen har gått åt till att springa små ärenden, affären och inhandlat mat till sambon ikväll, så han klarar sig ensam. ;) Och så saker till citronpajen jag ska baka till mig och tjejerna till middagen ikväll.

Sedan har jag sprungit runt för att hitta lite presenter. Min kära E som vi ska til ikväll fylde år i veckan så jag och andra E (varför börjar mina käraste vänner båda på E, blir ju förvirrande för er.) Jag får kalla andra E för EM.

Ja, jag och EM bestämmde då att vi måste ju köpa något fint till E eftersom vi ska till henne ikväll. Så nu har jag jagat efter en fin present och jag tror faktiskt jag hittat något jätte bra till henne. 

Sedan har Em varit så generös mot mig tidigare så jag kände att jag ville ge henne något med, så det blev lite mer springande på byn. 
Och ändå har jag fortfarande inte blivit klar med allt. Men jag måste ta bilden till sista affären och den kommer hem med min sambo strax efter 15.


Tillsdess ska jag ha hunnit gjort citronpajen och även min egen variant av rocky road (Lejla Lindholms fansastiska julgodis) för det ska med i presenten till E.

Och så har jag ju dessutom lovat sambon min att jag ska måla klart garaget!!

Detta ska jag alltså helst hinna klart till 15.00, sedan åka och handla det sista och sedan byta om tills EM påmmer hit och vi ska åka till E. 


Jag förstår om detta inlägg är väldigt förvirrande för er, det är förvirrande för mig!!!


Men jag får bara försöka göra så mycket jag hinner, å andra sidan står nog garaget kvar i helgen med. ;)Av malin - 6 december 2011 17:30

I år har jag bestämt mig för att göra nya julgodis, inget av det jag brukar. Så därför har jag bytt ut den vanliga knäcken till jordnötskola! 


Du behöver: 


3 dl grädde

50 g smör

3 dl socker

1,5 dl ljus sirap 

5 dl hackade salta jordnötter


Så här gör du: 


Blanda allt i en kastrull och koka upp. Koka det rätt hårt och rör om i ca 20 minuter.

Gör sedan "kul testet" eller om du har termometer så få upp kolan till ca 122 grader. 


När kolan är färdig håll ut den på bakplåtspapper i en plåt med kanter. 

Låt den svalna ett tag och dela sedan upp kolan i små bitar som passar i knäckformar. 
(Jag tog en tesked och gröpte bitar som jag sedan rullade till små kulor.)


Klart! Barn enkelt. :) 

Och många blev det med.


   

Av malin - 6 december 2011 12:48

Mira är ju världens sötaste lilla kissemissa.

Men hon är inte ett dugg fotogenisk, inte när jag ska ta bilder på henne i alla fall! 


Hon läg så sött och gosade i mitt knä så jag tänkte nu vill jag ha en liten bild på henne. Försökte hålla upp henne och hon kollade så klart åt ala andra håll än mot datorn (annars är hon så himla intresserad av skärmen). Till sist när jag började dra runt med muspekaren på skärmen så blev hon intresserad, lite för mycket kanske. Haha.. 
Eller vad tycker ni?


   


"antingen vrider jag huvudet ett halvt varv bort eller så måste jag tokstirra på skärmen, finns bara 2 alternativ" 


Men hon är för go alltså! 


Nu ska jag snart göra mig i ordning för att kila bort till fiket och luncha med fina Lina. :) 
Av malin - 5 december 2011 14:22

Jag har nu börjat fundera på vad man ska baka för något mumms till julen. 


Min sambo tyckte att pepparkakor var onödigt, för det är ju ändå godare att köpa. (Tack för den!) Även om jag får hålla med honom. Haha.. 


Men jag har i alla fall bestämt mig för att göra egna lussekatter i år, jag har faktsitk aäldigt gjort det! Så det får bli en första. Sedan har jag hittat ett recept på en jordnötskola som låter galet gott, jag älskar ju både jordnötter och kola, så den kan bara inte gå fel. ;) Men jag skulle vilja ha fler förslag! Vad ska ni baka för bröd/godis till jul? :) 

Av malin - 2 december 2011 06:41

Ja, jag har inte glömt att jag ska resa bort, har bara glömt att berätta det för er. :) 


Sitter just nu och försöker få i  mig en macka, vilket går rätt bra med tanke på hur tidigt det är. (Jag har alltid svårt att äta på morgonen.) Sedan kommer en av mina arbetskamrater och hennes sambo för att plocka upp mig och så åker vi vidare till Trollhättan för att till sist plocka upp min kära syster. 

Sedan bär det av till Norge och Tönsberg, där min farfar bor! :) 
Om ni undrar var min arbetskamrat  kommer in i bilden så är det så att hon kommer därifrån och ska då hälsa på sin familj. :) (Sånt bra sammanträffande.) ;) 


Jag har faktiskt bara hälsat på min farfar 1 gång tidigare i Norge. För alltid när vi var små så kom han upp till sin stuga när vi hade lov, så då behöva vi aldrig åka ner till honom. Så detta ska bli riktigt roligt och spännande! 

Jag hoppas ni alla har en underbar helg!

Kraaaam! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se