Direktlänk till inlägg 13 januari 2012
Detta är en gryta jag hittat ett liknande recept på men som jag sedan gjort på mitt egna sätt.
Grytan passar så bra med nästan vilket kött som helst. Kyckling filéer eller grytbitar av något slag. (t. ex älg kött)
Här ha rjag gjort den med kyckling.
Du behöver:
2-3 kycklingfiléer (ca 400g)
1 msk smör
200 g philadelphia vitlök (12% fett)
3 dl lätt mjölk
1 msk kyckling fond
1 "nät" shalottenlök (ca 7-8st, beroende på storlek)
vitlökspeppar, salt och örtagårdskrydda
Såhär gör du:
Dela kyckling filéerna i mindre bitar och fräs dem på hög värme i en stekpanna med smöret.
Låt kycklingen få färg och sänk sedan platta några grader. Krydda med en rejäl dos vitlökspeppar och lite salt och örtagårdskrydda. Rör om och låt vara i 1-2 minuter och tillsätt sedan den delade shalottenlöken. (Jag delar löken i större bitar för jag tycker det är godast, men vill man hacka går det så klart bra med.)
Låt detta steka tills löken mjuknat lite tillsätt då mjölken och philadelphian, rör om så att philadelphiaosten rörts ut i mjölken så att inga klumpar finns kvar.
Tillsätt till sist kycklingfonden och låt detta puttra någon minut.
Rör ihop en liten redning på mjölk och siktat dinkelmjöl (går bra med vete också) och rör ut lite i taget i grytan tills den fått en bra konsistens.
Var försiktig med att tillsätta för mycket på en gång, för den tjocknar eftersom när man tagit i redningen. Så lite i taget bara!!
Servera med kokt potatis och en god sallad!
Ja, en liten snabbis hinner jag uppdatera er med. Det är en hel del att stå i just nu, framförallt med huset och flytten. Vi vill ju så gärna ha flyttat in i huset helt tills den lilla bestämmer sig för att komma ut. Det verkar som att badru...
Jag har tyvärr inte haft den bästa veckan denna vecka. Vill bara få ur mig lite känslor just nu. I måndags var det min 25 årsdag, en dag som borde vara härlig, rolig och positiv. Men tyvärr har min morfar, som varit sjuk i parkinsons...