malin-heléna - Barn, Hus och Träning

Senaste inläggen

Av malin - 8 januari 2014 10:17

Just nu är jag mammaledig, eller rättare sagt så är jag graviditetsledig, utan bäbis.
Bäbisen är planerad till den 15 februari, så förmodligen kommer den lilla inte att komma förrän någon gång under februari. Det betyder att jag (förmodligen) har hela januari att gå ensam för mig själv även om jag allt märker av den lilla nu med.
Ja ni vet, ta sig upp ur soffan, vända sig i sängen, bocka sig ner för att ta upp något från golvet, ont och svullen i fötterna och benen, man märker ju att man gått upp en del i vikt och att magen tar plats. ;) 

Men i övrigt så mår jag väldigt bra ändå. 
Så det blir ju lätt att jag gör saker som folk kanske egentligen inte tycker att jag ska göra. Spacklar, slipar och målar i huset. (Just nu i en förådsgarderob.) Men det går ju i min egen takt. 


Jag tänkte mig i höstas att jag skulle ha så mycket tid över nu i januari men nu känner jag att tiden är knapp ändå. Huset tar ju mycket tid och tankar och planering. 
Jag är noga med att inte stressa över det, renoveringen blir klar när den blir klar, men det är klart att man aktivt måste jobba så att det blir klart med. 
Men eftersom vi renoverar ett badrum så är det en hel del arbete vi inte kan göra själva vilket gör att jag kan ta tag i "pappersarbetet". Se till att folk dyker upp när de ska, hålla koll på att sambon andas och inte tar sig vatten äver huvudet, bestämma kakel, klinker med mera.  


Men förmiddagen idag så är det bara bäbis förberedelser, tvätta små söta kläder och börja skriva en lista på vad vi ska ha med till sjukhuset. 

Någon som har denna erfarenhet? Vad var det bästa ni hade med till förlossningen, eller vad önskar ni att ni hade haft med? 
Det är ju svårt att veta innan hur förlossningen kommer att bli, så det kan nog alltid finnas något man glömmer bort att ta med. 
Men det är alltid intressant att höra vad andra hade med/ önskar att de hade. 

ANNONS
Av malin - 7 januari 2014 10:39

Vaknade idag och kände: "jag måste börja blogga igen"
Konstig känsla för jag har inte tänkt på det så mycket det senaste, har liksom haft en hel del annat att tänka på. 

    På lucia fick vi tillträde till vårt hus, jag och sambon, så vi har en hel del att renovera där just nu. Först och främst badrum och vårt sovrum, när det är klart är det inflytt som gäller och så fortsätter vi att småfixa under våren med de andra sovrummen med mera. 
Men så var det ju det där med denna också... 


     

Är i vecka 31 på bilden, har just gått in i v. 35 nu.   


Så det finns en liten tidspress med renoveringen om man säger så. Det är ju enklare att flytta med bäbisen i magen än utanför. 


Jag tror att blogglusten kom tillbaka när jag känner stress och press, har gjort så förr med. Det är en bra "terapi" att skriva av sig lite faktiskt. 

Och så är det ju väldigt roligt att dokumentera den här tiden när så mycket händer med. 


Jag har antagligen inga läsare kvar nu. Men det är smällar man får ta när man gör blogguppehåll.   ANNONS
Av malin - 13 april 2013 19:53

Hej bloggisar.

Jag har varit borta länge nu, tappat helt suget med bloggen.
Vi får se om jag kommer tillbaka någon vacker dag..
Men nu har jag (äntligen) skaffat mig instagram!!! :)
Ni hittar mig på malinhelenaekvall

Hoppas vi ses och hörs! !

Av malin - 22 februari 2013 14:00

Det är många som frågat efter recept på ostkakan som jag skrev om i tidigare inlägg. Så här kommer det! :)

Här är först originalet:
2 ägg
1/2 dl strösocker
500g keso
1/2 dl vetemjöl
50g hackade sötmandlar
1 1/2dl mjölk

Vispa ägg och socker och rör sedan ner resten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 45 min.

Men såhär gör jag:
Först och främst så gör jag recept x3, lika bra när man ändå är igång. Sedan har jag bytt ut sockret till stevia och vetemjölet till dinkelmjöl. Till slut har jag tagit bort mjölken helt och minskat med sötmandlarna. Vissa av ändringarna har Sara ändrat och några saker har jag ändrat själv. :)

Så här är receptet:
6 ägg
0, 75 dl stevia
1500g keso
1dl proteinpulver (vanilj)
100g hackade sötmandlar
0, 5dl dinkelmjöl

Blanda allt utom dinkelmjölet i en bunke och rör om. Tillsätt till slut dinkelmjölet och rör lätt ihop allt.
Skeda upp i små potionsformar och grädda i ugnen 200 grader ca 45 min.

Av malin - 15 februari 2013 07:05

Sådär ja, nu är lilla lådan med prottepluver full igen.
Bara att köra på på gymmet och bygga vidare på spaghettiarmarna. ;-)

Ska ut och kika efter några burkar idag. Blir lite smidigare än alla påsar tror jag nog.

Av malin - 11 februari 2013 09:00

Måndagens söttma ligger i munnen på mig.

Det är Måndag(!!) och vi har en hel vecka framför oss att nå nya mål, få mer träningsvärk och upptäcka att man alltid kan liiiite mer bara man har bestämt sig för det.

Japp, jag har vaknat på rätt sida idag som ni ser. Hihi.. Det är en underbar skön känsla. Jag vaknar på rätt sida väldigt ofta nu och jag är så lycklig över det. Det bästa är att jag vet exakt vad det är som gör att jag vaknar så glad och energifull (nästan) varje morgon. 
1, jag går upp tidigt. Det som så många säger det, men de som sover länge inte tror på´t; går du upp tidigt får du mer energi. För mycket sömn gör dig faktiskt inte gott. Lagomt med sömn är bäst. ;) 

2, gymmet! Det bästa jag gjort på otroligt många år är att vågat ta steget att börja som instruktör. Jag är så otroligt glad och tacksam till Camilla på gymmet som gett mig den chansen dessutom. 
Den där kicken man får av att hålla i ett pass ger energi till tusen!    


Så vad ska jag nu göra denna måndag, full av möjligheter? :P 

Jo, kl. 11.00 ska jag befinna mig i en liten by utanför min lilla stad på en grundskola och ha en lite workshop med barn på sportlovvecka, vi ska dansa tillsammans. Ska bli spännande och roligt. (Alla som känner mig vet förmodligen vilken otrolig utmaning detta är för mig, att göra sådant helt själv.) 


Sedan blir det egen träning på gymmet, måste träna på mitt nya pass. Mitt bodytoningpass har inte gått så bra som vi hoppats så därför har vi ändrat om lite i schemat så nu har jag gjort ett nytt styrka/core pass. Jag hoppas verkligen att jag får många deltagare nu! ;D 


till sist kanske jag kan få en liten klipptid med? Ska nog ringa "min frisör" och se om hon kan klämma in mig idag. 

Och ikväll ska jag bara mysa i soffan! Japp, ni läste rätt. Jag hade tänkt träna ikväll igen. Men med träningsvärk i typ hela kroppen och mycket jobb resten av veckan så känner jag att det är en mykväll som gäller. 


Ha en toppen fin måndag kära bloggisar! 

Av malin - 5 februari 2013 07:13

Jag skriver ju ofta om hur underbart det är att starta dagen med en promenad men har nog sällan sagt hur underbart det är att fortsätta morgonen med frukostmys.

En burk kvarg, (kesella om man så vill) hembakt linfrömacka med ost och ett glas juice,o ch så tända ljus och rix morgonzoo i radion. Att jag dessutom är ledig idag sätter lite guldkant på dagen. ;-)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se